Detyra e tij e parë si CEO i Nokia-s ishte ringjallja e kompanisë. Ja çfarë mësoi ai gjatë procesit 

  90

  Rajeev Suri kishte qenë një veteran i Nokia-s për një kohë të gjatë përpara se të emërohej për t’u bërë CEO i kompanisë finlandeze të telekomunikacionit në vitin 2014. 

  Megjithatë, kompania ku ai mori drejtimin nuk ishte më në krye të lojës. Nokia kishte humbur titullin e saj si një lojtar dominues në hapësirën e telefonave celularë dhe ishte në fillim të një kthese dramatike. 

  “Kur po përpiqeshim të ringjallnim Nokia përmes ringjalljes së biznesit të infrastrukturës së saj, fitimi ynë ishte zero, të ardhurat tona po binin me 21%,” tha Suri. “Por ne kishim një ekip që e jetoi me të vërtetë atë qëllim të përbashkët suksesi për të ringjallur kompaninë dhe për ta rikthyer atë në ditët e saj të lavdisë.” 

  Suri ia atribuon suksesin që pasoi “një ekipi yjesh”. 

  “Ne e morëm atë fitim vjetor që kishim, nga zero në 2009 në më shumë se 2 miliardë dollarë disa vite më vonë,” tha ai. 

  Tani, Suri është pak më shumë se një vit në rolin e tij të ri si CEO i Inmarsat, një kompani britanike e komunikimeve satelitore. Ndërtimi i një “ekipi ëndrrash” ishte një nga prioritetet e tij kryesore. 

  “Unë solla rreth një të tretën e ekipit nga jashtë,” tha ai. “Pjesa tjetër e ekipit kishte shumë njohuri për sektorin e hapësirës së thellë, por ne sollëm njerëz nga jashtë ku kishim nevojë për ndryshimin më të madh. Detyra këtu në këtë kompani nuk është një kthesë apo ringjallje, por ka të bëjë me gjëra të mëdha dhe të reja.” 

  “Sigurohuni që ai ekip të jetë më i mirë se ju në çdo aspekt në çdo fushë, sepse kështu krijoni madhështi në një kompani,” tha Suri. 

  Previous article“Do të godas aty ku të dhemb zemra”, anëtari i TBA kërcënon Noizyn: Ti pastron para
  Next articleAnëtari i TBA betohet për hakmarrje kundër Noizy-t: Gjakun do ia marr unë!